Over Fresh Meat Company

Fresh Meat Company is een nichegerichte leverancier die aan diverse supermarkten en horecagelegenheden biologische vleesproducten levert. Het familiebedrijf is in 2008 gestart met het uitsnijden van één lammetje voor één afnemer. Daarna is FMC gestaag gegroeid en heeft inmiddels een aantal retailers bereid gevonden om haar vleesassortiment af te nemen en is er flink geïnvesteerd in de huidige locatie en in productie- en verpakkingsmogelijkheden. Fresh Meat Company is door de jaren heen uitgegroeid tot een serieuze speler en kenner in de vleeswereld.

Eigenaren Marianne Kok en Ton Kok hebben van jongs af aan al een grote passie voor het slagersvak. Beide zijn begonnen op jeugdige leeftijd in diverse slagerijen rondom Amsterdam. Ton Kok is rond zijn 25ste zijn scoop gaan verbreden door onder andere te gaan werken als manager bij winkelketen Albert Heijn en als productontwikkelaar en accountmanager bij Suiker Unie. Mede hierdoor is een brede kennis verworven en zijn er verschillende gunstige netwerken opgedaan.

Vernieuwende vleesconcepten

Vanuit verschillende partnerships ontwikkelt Fresh Meat Company steeds nieuwe vleesconcepten met toepassingsrecepturen. Voorbeelden van deze specialiteiten zijn de ovenschotels en varkens- en runderspiesen . De nieuwste trends en innovaties op vleesgebied, worden door de samenwerking ontwikkelt op basis van kennis en verrassende vleesrecepturen van beide partijen. De brede kennis van kruiden, specerijen en sauzen voegt een extra smaakdimensie toe aan kant-en-klare vleesproducten. Het streven is om niet alleen in de breedte actief te zijn met een rijk assortiment aan vleesproducten, maar ook met een goede spreiding in afnemers.

Biologisch is dé manier om lekker en divers eten te produceren met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Dieren krijgen meer ruimte in de stal, maar ook in de buitenruimten. De dieren leven langer doordat er geen preventief gebruik gemaakt wordt van antibiotica en/of hormonen. De biologische veeteelt streeft naar gezonde en weerbare dieren, die op een zo natuurlijk mogelijke manier gehouden worden.