Assortiment

WIJ LEVEREN
REGULIER
BIOLOGISCH
SPECIALITEITEN

Rundvlees

Je merkt vaak al aan de reacties van koeien of ze biologisch zijn; ze zijn nieuwsgieriger en minder schrikachtig. Een biologische melkkoe kan altijd naar buiten als de weersomstandigheden en de bodem dat toelaten, terwijl veel gangbare koeien tegenwoordig het hele jaar binnen staan. De koe krijgt 100% biologisch voer, gentechvrij. Koeien zijn gemaakt om gras te eten. Minimaal 60% van het voer moet ruwvoer zijn waar de koe op kan herkauwen zoals; gras, klaver en hooi. Biologische koeien krijgen minder maïs en soja.

Een biologische koe krijgt geen antibiotica, tenzij het dier echt ziek is. Wanneer de koe vaker dan twee keer antibiotica heeft gehad, mag zij niet meer als biologische koe worden verkocht. Hormonen zijn vanzelfsprekend verboden. Biologische kalfjes krijgen geen poedermelk, maar echte melk. De kalfjes worden niet alleen gezet, maar mogen bij elkaar staan. Dit alles heeft een positieve invloed op het welbevinden van de dieren en dat merk je bijvoorbeeld doordat ze een hogere weerstand hebben tegen ziekten.

WIJ LEVEREN
REGULIER
BIOLOGISCH
SPECIALITEITEN

Varkensvlees

Biologische varkens krijgen stro in hun stallen, hebben drie keer zoveel stalruimte en hebben het hele jaar door een vrije uitloop naar buiten. Ze krijgen daglicht en frisse lucht. Tevens hebben de dieren een schuurpaal en de mogelijkheid om te wroeten. Het voer moet 95% biologisch zijn en 100% gentechvrij. Hun krulstaart mogen ze houden en ook de tanden worden niet geknipt.

Bij het transport mogen geen elektrische dwangmiddelen worden gebruikt. Het transport van levende dieren vindt alleen binnen Nederland plaats, dus echt heel lang duurt het vervoer niet. De zeugen mogen vaak in de wei lopen. Sinds juli 2007 worden alle biologische biggen onder verdoving gecastreerd. De biologische varkenshouders zijn hier als eerst mee begonnen.

WIJ LEVEREN
REGULIER
BIOLOGISCH
SPECIALITEITEN

Kippenvlees

Kippen zijn van nature bosvogels en biologische boeren proberen hier rekening mee te houden. Biologische legkippen krijgen veel ruimte en mogen buiten lopen in een begroeide uitloop. In hun stal hebben de kippen recht op daglicht, zitstokken, legnesten en strooisel om lekker in te scharrelen. Het voer is 95% biologisch en volledig gentechvrij. Een biologische kip mag het puntje van haar snavel houden, want dat is net zo gevoelig als een vingertopje.

De biologische vleeskippen hebben ook echt een beter leven. Gangbare vleeskuikens groeien zo snel dat ze na vijf á zes weken al geslacht worden, wat veel welzijnsproblemen oplevert ('plofkippen'). Biologische vleeskippen krijgen twee keer zoveel tijd, circa 80 dagen. Daardoor hebben de dieren geen hartklachten en zakken ze niet door hun poten. Bovendien hebben ze net als de legkippen een vrije uitloop naar buiten, strooisel en stofbaden.

WIJ LEVEREN
REGULIER
BIOLOGISCH
SPECIALITEITEN

Lamsvlees / schapenvlees

Schapen worden gehouden voor hun wol en voor lamsvlees. Biologische schapen krijgen 100% biologisch voer, waarvan minimaal 60% ruwvoer (gras en hooi) en maximaal 40% krachtvoer. Preventief antibioticagebruik is niet toegestaan. De dieren mogen altijd in de wei staan als het weer en de bodem dit toelaten.

In de stal ligt stro of ander strooisel. Lammeren drinken minimaal anderhalve maand bij de moeder. De staarten mogen niet afgeknipt worden.

WIJ LEVEREN
REGULIER
BIOLOGISCH
SPECIALITEITEN

Kalfsvlees

Ook het Hollands kalfsvlees van Fresh Meat Company draagt het Beter Leven kenmerk 1-ster. Dit betekent dat het vlees voldoet aan strengere eisen op het gebied van dierenwelzijn, zoals gezonder voer, een behaaglijke vloer en korter transport van de dieren.

De kalveren leven in groepen van gemiddeld 60 dieren. Dit sluit aan bij de natuurlijke behoefte van kalveren om in een kudde te leven. Van het Hollands Kalfsvlees zijn onder andere de kalfsoester, kalfsentrecote, kalfsschnitzel, kalfslap, kalfspoulet en het kalfsgehakt verkrijgbaar.